Barista News

Tips για τέλεια αλεσμένο καφέ!

Written by MARINA

Η άλεση είναι ένα από τα βασικότερα βήματα στην διαδικασία παρασκευής ενός άψογου καφέ.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεστε έναν καλό μύλο άλεσης και φρέσκους κόκκους καφέ καλής ποιότητας.

Τips για να πετύχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα & στο σπίτι σας!

Αγοράστε μικρές ποσότητες και μην κρατάτε τους κόκκους για παραπάνω από 4 εβδομάδες. Διαφορετικά αποθηκεύστε τους κόκκους σας σε ένα δοχείο κενού αέρα σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.

Αγοράστε ολόκληρους κόκκους και αλέστε τους λίγο πριν φτιάξετε τον καφέ σας.

Μικρότερη απόσταση μεταξύ των μαχαιριών, σημαίνει πιο λεπτή άλεση. Ρυθμίστε ανάλογα με το είδος καφέ που θέλετε να φτιάξετε. Για έναν εσπρέσο, η άλεση πρέπει να είναι πιο λεπτή από ότι για έναν καφέ φίλτρου.

Ζυγίστε την ποσότητα του καφέ που αλέθετε. Αρκετοί μύλοι έχουν ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης, αλλιώς χρησιμοποιείστε μια ζυγαριά ακριβείας.

Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλες συσκευές για την άλεση του καφέ, όπως blender και multi.

Σχετικά με τον αρθργράφο

MARINA

Σχολιάστε