Tea News

400 δοκιμές για το πόσο χρόνο χρειάζεται το τσάι μας μέσα στο νερό

Ένα σακουλάκι τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό αρκoύν για να δημιουργήσουν σε ελάχιστο χρόνο ένα απολαυστικό ρόφημα έτοιμο να καταναλωθεί. Πόσος χρόνος όμως ακριβώς χρειάζεται; Ποιός είναι ο ενδεδειγμένος χρόνος που πρέπει το φακελάκι με το τσάι μας να μείνει μέσα στο νερό ώστε να έχει ισορροπημένη γεύση και να μη χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες;


Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, ο Μartin Isark, ο οποίος ειδικεύεται στις δοκιμές φαγητού και ποτού έκανε ένα πείραμα προκειμένου να ανακαλύψει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος διέθεσε δύο ολόκληρες ημέρες πραγματοποιώντας 400 προσπάθειες-δοκιμές για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αρκούν μόλις 25 δευτερόλεπτα για να φτιάξουμε ένα τσάι με τον ενδεδειγμένο τρόπο.


Αν είστε λοιπόν από εκείνους που απλά μεταφέρουν την κούπα με το φακελάκι εκτός κουζίνας και αποφασίζουν πολύ αργότερα να το αφαιρέσουν, τότε σύμφωνα με αυτή την έρευνα θα πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα.

Σχολιάστε