Travel Coffee

4 ιστορικά cafe της Ανατολικής Ευρώπης

Είναι γνωστά για το όμορφο decor και την ατμόσφαιρά τους αλλά και για τις συναρπαστικές ιστορίες που έχουν διαδραματιστεί με σκηνικό τον εσωτερικό τους χώρο… Είναι μερικά από τα πιο ιστορικά καφέ της ανατολικής Ευρώπης και μία κούπα καφέ σε αυτά ισοδυναμεί σε μία δόση από την τοπική παράδοση και ιστορία.

New York Cafe | Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Πρόκειται για ένα κλασικό ευρωπαϊκό καφέ με μία διαχρονική αύρα. Το εσωτερικό του New York καφέ της Βουδαπέστης είναι τόσο συγκλονιστικό που ο μόνος τρόπος να διαπιστώσει κανείς το πόσο όμορφο και επιβλητικό είναι, είναι να το επισκεφτεί.

Το καφέ αυτό βρίσκεται στο ισόγειο του πολυτελούς ξενοδοχείου New York Palace. Τα περίτεχνα ξύλινα κάγκελα, οι πολυέλαιοι και η αφθονία στη χρήση μαρμάρου στο χώρο δίνουν σε αυτό το καφέ την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε παλάτι.

Η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με συγγραφείς και δημοσιογράφους καθώς τον 20ο αιώνα μία από τις πιο σημαντικές εφημερίδες της χώρας γραφόταν στο πάνω μέρος του εσωτερικού του καφέ. Αν βρεθείτε εκεί δοκιμάστε φυσικά τον καφέ, μαζί όμως με κάποιο γλυκό και στη συνέχεια πείτε ένα ποτήρι από το εξαιρετικό του Prosecco.

Cafe Maiasmokk | Ταλίν, Εσθονία

Το Maiasmokk είναι το παλαιότερο καφέ στο Ταλίν αλλά και σε ολόκληρη την Εσθονία. Δημιουργήθηκε το 1864 από τον Georg Stude, έναν Γερμανό ζαχαροπλάστη, ο οποίος φημολογείται ότι έφτιαχνε το καλύτερο marzipan της πόλης. Σήμερα το να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη λιχουδιά παραμένει ένας από τους κύριους λόγους για να το επισκεφτείτε διαλέγοντας μία από τις πολλές εκδοχές, παραλλαγές που βρίσκονται στην βιτρίνα του.

Επίσης το Maiasmokk λειτουργεί και ως χρονομηχανή αφού έχει αλλάξει ελάχιστα από το 1913.
Αν βρεθείτε εκεί θα απολαύσετε φυσικά τον καφέ μαζί με το κέικ σας αλλά ενδείκνυται ιδιαίτερα και για ένα ολοκληρωμένο πρωινό. Σε κάθε περίπτωση μην παραλείψετε να κοιτάξετε το ταβάνι!

Atlas Cafe | Λβιβ, Ουκρανία

Το να επισκεφτεί κανείς τα καφέ της, είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να έχει στη Λβιβ. Εκεί υπάρχουν τόσα εξαιρετικά καφέ που δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σαν πόλη έχει αναλογικά τα περισσότερα καφέ!

Ειδικά όμως το Άτλας καφέ υπήρξε το πιο φημισμένο καφέ για την καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε τον καφέ και το πρωινό σας.

Αν και είναι ιδιαίτερα δελεαστικό το να καθήσετε έξω ώστε να απολαύσετε παράλληλα και τη ζωή του δρόμου, μην παραλείψετε να δείτε το εσωτερικό του. Μέρος του decor του έχει παραμείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, οι αναφορές σε περασμένες εποχές είναι πολλές, για παράδειγμα, αν ψάξετε θα βρείτε ακόμα και πίνακες ιπποτών.

Για καλή μας τύχη οι τιμές του είναι προσιτές και το μέρος είναι μεγάλο, κάτι που συνήθως θα σας εξασφαλίσει το πολυπόθητο ελεύθερο τραπέζι στο ιστορικό αυτό καφέ.

Hotel Moskva Cafe | Βελιγράδι, Σερβία

Το ξενοδοχείο Moskva στην πλατεία Terazije είναι ένα έξοχο παράδειγμα του σέρβικου Art Nouveau και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την νεότερη αρχιτεκτονική της πόλης.

Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 1908 και ήδη από τότε διέθετε το λεγόμενο kafana στο ισόγειο του. Σήμερα το καφέ Moskva εκτός από απολαυστικό καφέ, σερβίρει περισσότερα από 300 διαφορετικά κέικ με πιο γνωστό το ομώνυμο Moskva Shnit..

Το Moskva Shnit είναι φρουτώδες αλλά και κρεμώδες και φτιάχτηκε για πρώτη φορά από τον chef του ξενοδοχείου, ονόματι Anica Dzepina. Περιέχει μία στρώση από αμυγδαλόπαστα, ανανά και κεράσια κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ελαφρύ και ιδανικό για να το απολαύσετε το καλοκαίρι στην όμορφη ταράτσα του.

Σχολιάστε