Barista News

Ρομποτικός barista: To μέλλον της βιομηχανίας του καφέ

Όλες οι βιομηχανίες αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δοκιμασίες το 2020. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις ανακαλύπτουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Τα  εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από τη πανδημία του Covid19 φέρνοντας στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μετάβασης σε μια πιο αυτοματοποιημένη εποχή. 

Το πως λειτουργεί ένα cafe με έναν ρομποτικό barista πρόκειται στην ουσία για μια απλή ιδέα. Συνήθως ένα ρομποτικό χέρι προσαρμόζεται πάνω σε μία επαγγελματική μηχανή καφέ ενώ ο πελάτης κάνει την παραγγελία του μέσω μια οθόνης που βρίσκεται μπροστά του. Στη συνέχεια ο ρομποτικός barista παίρνει μία κούπα, προσθέτει γάλα, σιρόπι κτλ. 

 

Όλα τα ρομποτικά καφέ που έχουν ήδη αναπτυχθεί, για παράδειγμα στις ΗΠΑ ή την Αυστραλία, έχουν ένα κοινό, την μηδενική επαφή. Ωστόσο τα πλεονεκτήματα όπως το ότι οι κόκκοι που χρησιμοποιούνται σε αυτή την αυτοματοποιημένοι διαδικασία είναι φρέσκοι και παράλληλα η εκτέλεσή της, άρτια.  Ακόμα η επαναληπτικότητα και η ταχύτητα είναι παράγοντες που παραμένουν ανεπηρέαστοι από την απόδοση της μηχανής, όσοι καφέδες και να χρειαστεί να παραχθούν μέσα σε μια μέρα. Οι μόνες εργασίες που χρειάζονται την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτή την περίπτωση είναι ο καθαρισμός και η τροφοδοσία της μηχανής. 

Πιθανότατα να εξυπηρετηθούμε σύντομα από ένα ρομπότ-barista.

1 σχόλιο

Σχολιάστε