Tea News

Κριτής τσαγιού πίνει πάνω από 50 φλιτζάνια την ημέρα

Η Yasmin Lee πίνει περισσότερα από 50 φλιτζάνια τσάι την ημέρα προκειμένου να μπορέσει να κρίνει την ποιότητά τους. Κρίνει το κάθε τσάι διερευνόντας στοιχέια όπως η λάμψη, το χρώμα και το σώμα του.

Ουσιαστικά τα δοκιμάσει πριν… τα φτύσει, μια διαδικασία που είναι συνηθισμένη τόσο στη δοκιμή τσαγιών όσο και των κρασιών. Η ίδια εξιστορεί στον Guardian: “Θυμάμαι να βλέπω την αγγελία στο διαδίκτυο. Ήμουν σε αυτήν την μετα-πανεπιστημιακή περίοδο αβεβαιότητας: Είχα αποφοιτήσει με πτυχίο στην ανθρώπινη γεωγραφία χωρίς να έχω ιδέα τι θα ήθελα να κάνω στη συνέχεια. Δεν ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που έχει πάθος για κάτι συγκεκριμένο, αλλά μου άρεσε το τσάι και ήθελα να γίνω ειδικός σε κάτι. Έτσι σκέφτηκα, γιατί όχι; “

“Η διαδικασία συνέντευξης για το ρόλο του επαγγελματία δοκιμαστή τσαγιού ήταν δύσκολη. Υπήρξε ένα τεστ μαθηματικών καθώς και ένα τεστ τσαγιού, και έπρεπε να κάνω μια παρουσίαση για ένα ποτό της επιλογής μου. Για να γίνει κανείς δοκιμαστής τσαγιού πρέπει να έχει ένα σύνολο δεξιοτήτων. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, είχαμε μια τυφλή δοκιμασία μία φορά την εβδομάδα με έξι διαφορετικά είδη τσαγιού από διαφορετικές περιοχές. Ο στόχος είναι να καταλάβουμε την προέλευση κάθε τσαγιού, σε μια συγκεκριμένη περιοχή. για παράδειγμα, αν ένα τσάι είναι από τα ανατολικά ή δυτικά της Κένυας. Μόλις φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, μπορείτε ακόμη και να ξεχωρίσετε τo τσάι που προέρχεται από συγκεκριμένους κήπους. “

Κατέληξα να γίνω λίγο τσάι nerd. Σε μια κανονική μέρα, θα δοκιμάσουμε οπουδήποτε από 50 έως 300 φλιτζάνια τσάι. Έχουμε συνεχείς παραδόσεις που φθάνουν στην αποθήκη, από εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με περίπου 24.000 κιλά τσάι – πολλές διαφορετικές παρτίδες, τις οποίες στη συνέχεια πρέπει να δοκιμάσουμε. Μάλιστα δοκιμάζουμε εκ νέου κάθε τσάι για να βεβαιωθούμε ότι πλησιάζει το σωστό πρότυπο και ότι το μείγμα παραμένει ομοιόμορφο.

Σχολιάστε