Choco News

Είναι η λευκή σοκολάτα, πραγματική σοκολάτα;

Written by MARINA

Συνήθως ή κάποιος αγαπά πολύ είτε απεχθάνεται τη λευκή σοκολάτα. Η διαφορά της με την κλασική σοκολάτα γάλακτος δεν είναι εμφανής μόνο στο χρώμα αλλά και στη γεύση αφού θα την χαρακτηρίζαμε ως πιο γλυκιά και πιο κρεμώδη.

Πράγματι η λευκή σοκολάτα, έχει διαφορετική σύσταση σε σχέση με τα άλλα δύο είδη σοκολάτας-γάλακτος και μαύρης-.

Όπως γνωρίζουμε τα βασικά συστατικά της σοκολάτας είναι το βούτυρο από κακάο και η κακαόμαζα. Ανάλογα με τις αναλογίες του κακάο προκύπτει και το είδος της σοκολάτας.

Ωστόσο, η λευκή σοκολάτα, δεν διαθέτει καθόλου κακαόμαζα, δηλαδή το βασικό συστατικό της σοκολάτας. Κατά το παρελθόν μάλιστα η λευκή σοκολάτα, πολλές φορές παρασκευαζόταν χωρίς καθόλου βούτυρο κακάο…1

Σήμερα σε Ευρώπη και ΗΠΑ υπάρχουν συγκεκριμένα στάνταρτ για τη λευκή σοκολάτα με βάση τα οποία πρέπει να περιέχει τουλάχιστον: 20% βούτυρο κακάο, 14% υπόλειμμα γάλακτος, 3,5% λιπαρά γάλακτος και τα άλλα γλυκαντικά να μην ξεπερνάνε το 55%.

Θα την αναγνωρίσετε από το χαρακτηριστικό της ιβουάρ χρώμα!

Σχετικά με τον αρθργράφο

MARINA

Σχολιάστε